< edellinen A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö seuraava >
tekijä Ryhmä ARBA
 
teos Fallkullan muistijäljet  
kartalla Fallkullan asuinalue, Malmi  
vuosi 2004  
kuvia Ei muita kuvia.  
Muistijäljet on uudelle asuinalueelle hienovaraisesti levittäytyvä kokonaistaideteos, jonka lähtökohtana on alueen historia. Teos koostuu sarjasta kuvapintoja, jotka sijoittuvat Fallkullan asuinpihoille. Kuvat on toteutettu väribetonielementeille graafisella menetelmällä. Betonielementit on upotettu polkujen ja leikkipaikkojen läheisyyteen. Ne ovat eri korkuisia katutasosta istuinkorkeuteen asti.

Kuva-aiheet viittaavat alueen aiempaan historiaan hyödyntäen mm. asukkaiden omia vanhoja valokuvia ns. Helluntaipalstojen omakotitaloelämästä. Niissä on myös kuvattu paikan kasvillisuutta, tapettikuvioita ym. tekstuureja ja kirjoitusta. Yksinkertaisilla vapaasti sijoitetuilla pinnoilla, joita yhdistää sama tekniikka ja muotokieli, muistumat vanhasta miljööstä kutoutuvat yhteen ja kertovat menneen maailman tarinaa alueen nykyisille asukkaille.

Helsingin Asuntotuotantotoimikunta tilasi 2002 Fallkullan asuinalueelle kokonaistaideteoksen ARBA-ryhmältä, joka oli toteuttanut vastaavanlaisen teoksen Arabianrannan alueelle. ARBA-ryhmän muodostavat taiteilijat Päivi Kiuru, Samuli Naamanka, Merja Salonen ja Eeva Kaisa Berry. Vastaava aluetaideprojekti on Fallkullan ja Arabianrannan lisäksi toteutettu myös Ruoholahdessa.


©  Taiteilija
©  Helsingin kaupungin taidemuseo
WWW-toteutus: Lasipalatsin Mediakeskus Oy,
Flammable Solutions Oy 2001